Brödsallad med kapris, tomat och rödlök

Brödsallad med kapris, tomat och rödlök
Foto: Stefan Edetoft
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Brödsallad med kapris, tomat och rödlök

10 ingredienser

30 min

Vill du förbereda rätten kan du grilla brödet dagen innan, blanda samman allt utom brödet på morgonen och sen lägga samman allt strax innan servering. Var noga med att använda gammalt bröd och grilla det ganska hårt. Annars är det risk för att brödet blir för mjukt i salladen.

Ingredienser

portioner
  • 4 tjocka skivor dygnsgammalt lantbröd
  • 2 askar körsbärstomater, delade
  • 2 små rödlökar, skurna i båtar eller ringar
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl stora kaprisbär
  • 1 ask babyspenat
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Grilla brödskivorna i grillstekpanna eller på grillen, Grilla dem ganska länge så att de får rejält med färg och en tjock grillyta. Lägg brödet åt sidan.
  2. Blanda samman tomater, vitlök och rödlök med kaprisbär och babyspenat. Riv det grillade brödet i grova bitar och blanda ner i salladen. Blanda samman olivolja, vinäger samt salt och peppar till en vinägrett och slå över salladen. Vänd runt allt noga och låt stå i drygt 15 minuter innan servering.