Äpplemustkräm

Äpplemustkräm
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Äpplemustkräm

Av: Lisa Lemke

Från: TV4

6 ingredienser

5 min

Supersnabb kräm som passar bra såväl som dessert som mellanmål. Beroende på vilken äpplesort musten är gjord på kan du behöva öka eller minska mängden socker.

Ingredienser

portioner
  • 1 l äppelmust
  • 2 tsk kardemumma, nymalen
  • 1 msk strösocker
  • 3,5 msk potatismjöl

Till servering

  • gräddmjölk
  • mandelbiskvi

Gör så här

  1. Hetta upp äpplemust med strösocker och kardemumma. Rör ut potatismjölet i lite av musten och vispa sedan ner redningen i en tunn stråle. Servera krämen med gräddmjölk (hälften grädde och hälften standardmjölk) och mandelbiskvier