Lisas salta glöggsnittar

Lisas salta glöggsnittar
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lisas salta glöggsnittar

7 ingredienser

15 min

Blodpudding, timjansstekta äpplen och salt bacon är fantastiskt gott som tillbehör till den söta glöggen. /Lisa Lemke

Receptet ger ca 20 snittar.

Ingredienser

  • 200 g blodpudding
  • 1 msk smör
  • 30 g bacon [ca 3-4 skivor]
  • 2 kvistar färsk timjan, repade
  • 1-2 äpplen, urkärnade (syrliga)
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Skär blodpuddingen i munsbitar som är ca 0,5-1 cm tjocka.
  2. Skär baconskivorna i bitar som är lika stora som blodpuddingarna och stek dem knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek blodpuddingen på båda sidor i en stekpanna med lite matfett (rapsolja eller smör).
  4. Skär under tiden äpplena i bitar som är lika stora som blodpuddingen.
  5. Hetta upp en vid kastrull med smör och fräs hastigt äpplebitarna tillsammans med timjan. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg en äppleskiva och en bit bacon på varje blodpudding.
  7. Toppa med lite timjan och grovmalen svartpeppar. Servera genast.