Lavendel- och citronpannacotta

Lavendel- och citronpannacotta
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Lavendel- och citronpannacotta

7 ingredienser

Härligt len och somrig pannacotta med smak av lavendel och citron.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk torkade lavendelblommor
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal från

Hallonsås

  • ca 200 g hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Värm lavendeln under omrörning i en tjockbottnad
  3. kastrull i ca 20 sekunder. Häll i grädde och socker och
  4. sjud på svag värme i ca 3 minuter.
  5. Sila bort lavendeln och rör ner citronskalet.
  6. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och lös
  7. upp dem i gräddkrämen.
  8. Fyll sex glas till 3/4 med kräm. Låt stå i kylskåpet i
  9. ca 3 timmar eller tills krämen har stelnat.
  10. Mixa hallon och fl orsocker med en mixerstav eller i
  11. matberedare. Häll hallonsås på toppen av varje pannacotta
  12. och servera.