Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe. Vispa tills allt är väl blandat.
Tillsätt vaniljkräm och rör på låg hastighet alternativt med en slev. Smaka av med salt.
Ljus chokladbollssmet
Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn, kokos och mjölk. Vispa tills allt är väl blandat.
Tillsätt vaniljkräm och rör på låg hastighet alternativt med en slev. Smaka av med salt.
Vit chokladbollssmet
Smält vit choklad tillsammans med smöret.
Blanda ihop smörblandningen, socker, vaniljpulver, havregryn, kokos, mjölk och citronjuice. Vispa tills allt är väl blandat.
Tillsätt vaniljkräm och rör på låg hastighet alternativt med en slev.
Chokladganache
Lägg chokladen i en rostfri bunke eller liknande.
Värm upp grädden på spisen. Låt den koka upp. Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå i några minuter. Rör om och blanda väl.
Låt stå i rumstemperatur tills önskad konsistens.
Montering
Lägg plastfolie i en form och tryck ut den ena smeten (den du vill ha längst upp på tårtan) i formen. Gör sedan likadant med de andra två smetarna. Har du två formar så använd en våg om du vill att de ska se exakt likadana ut invändigt.
Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar. Du vill att den ska vara genomkall innan du täcker den. Det går utmärkt att göra tårtan 1-2 dagar i förväg innan du täcker den.
Spackla tårtan med chokladganache och täck eventuellt med sugarpaste. Förvara tårtan i kylskåp. Ta ut ca 1 timme innan den ska ätas.