Fruktsallad med flakebergkräm

Fruktsallad med flakebergkräm
Foto: TV4

Fruktsallad med flakebergkräm

Av: Lisbeth - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Fruktsallad med kräm av mascarpone och dessertvin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fruktsallad

  • 1 l jordgubbar
  • 1 förp russin
  • 1 banan
  • 1 förp frön och nötter, blandade

Flakebergkräm

  • 0,5 mascarponeost (i programmet användes även gorgonzola)
  • 4 msk grädde
  • 6 msk vin, sött
  • 3 tsk strösocker

Gör så här

Fruktsallad

  1. Skiva jordgubbarna och bananerna.
  2. Rosta fröna och nötterna i en torr varm panna.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna och lägg upp det på fat.
  4. Servera med flakebergskrämen.

Flakebergkräm

  1. Häll allt i en bunke och vispa ihop det till en slät kräm.
  2. Servera till fruktsalladen.

Vintips från Lisbeth
Josef Andert Beerenauslese art nr 4589, 81 kr