Ljummen matvetesallad med granatäpple och feta

koket.se
Ljummen matvetesallad med granatäpple och feta
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Ljummen matvetesallad med granatäpple och feta

15 ingredienser

En matig middagssallad med matvete, krispiga grönsaker, salt fetaost och syrligt granatäpple. Passar fint på egen hand men det är också en utmärkt sallad att bjuda till grillat.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

  • 4 port matvete
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 gurka
  • 250 körsbärstomater
  • 1 granatäpple
  • 2 dl kalamataoliver, med kärnor
  • 150 g fetaost

Vinägrett

  • 1 citron, saften
  • 2 msk vinäger (valfri sort, kan ersättas med citronjuice)
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skiva löken. Skär gurkan i tärningar. Dela körsbärstomaterna.
  3. Skär granatäpplet i klyftor och pilla ut kärnorna.
  4. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda matvete med lök, gurka och tomat samt dressing. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med granatäpple och smulad fetaost.