Bli inte avskräckt av alla ingredienser och den långa tillagningsanvisningen. Det här är lättlagad mat! Allra godast blir den med färsk, nyfångad fisk, men djupfryst duger gott.
Ingredienser
600 g gösfilé
500 g färsk spenat
150 g skärbönor
4 champinjoner
0,5 zucchini
1 rödlök
20 färskpotatisar, pyttesmå hela
2 tsk smör
2 ägg, hårdkokta
10 svarta oliver
Senapssås:
2 dl räkbuljong
25 g smör
2 tsk dijonsenap
2 msk dill, finklippt
dill, finklippt
Gör så här
Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Skölj och ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Fördela spenatbladen i fyra djupa tallrikar. Skölj skärbönorna och skär dem i mindre bitar. Skär champinjonerna i mindre bitar och zucchinin i halvmånar. Skär löken i ringar. Borsta potatisarna noga. Skala äggen och dela dem.
Koka upp vatten i en kastrull och koka potatisarna. Koka upp vatten med lite salt i en annan kastrull och sjud bönor och zucchini. Låt rinna av i durkslag och håll grönsakerna varma. Lägg champinjonerna i kall panna och låt vattnet puttra bort. Lägg i smör och fräs svampen. Ta upp och håll varm. När potatisen är mjuka, slå av kokvattnet och håll varmt.
Koka upp räkbuljongen och sjud fiskfiléerna på medelvärme tills den är vit rakt igenom. Den ska ha en innertemperatur på 60°. Ta upp fisken och håll den varm. Sila räkbuljongen och smält smöret i den. Rör ner dillen och krydda med vitpeppar. Lägg grönsaker och potatis ovanpå spenatbladen. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, lägg på champinjonerna, oliverna och ägghalvorna. Skeda över senapssåsen och servera genast.