Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
Skär broccolin i buketter. Skala stammen och skiva tunt.
Lägg buketter och skivad stam på en ugnsplåt tillsammans med plockad grönkål.
Toppa med olja och salt. Blanda och lägg grönsakerna i ett jämnt lager på plåten.
Rosta i ugnen ca 5 minuter.
Hacka sardellerna och lägg i en stor skål. Tillsätt majonnäs, olivolja, riven vitlök, citronsaft samt fint
riven parmesanost. Blanda ihop.
Skala och skiva löken tunt eller hyvla tunt på mandolin.
Blanda ner den ugnsrostade kålen, broccolin, löken och matvetet i skålen med dressingen. Vänd runt.
Värm upp olja till fritering i en kastrull, 170-180 grader. Torka av kaprisen så mycket det bara går i en kökshandduk eller med hushållspapper, den skall kännas torr.
Lägg kaprisen i en sil och doppa ner den i oljan som är ca 170-180 grader. Låt fritera
Servera salladen med grovt riven parmesan och friterad kapris på toppen.