Blanda alla ingredienser till kycklingbollarna i en bunke. Fukta händerna och rulla färsen till små bollar.
Stek bollarna gyllenbruna i matolja eller smör på medelvärme.
Sojapicklade ägg
Koka normalstora ägg i 6,5 minut. Kyl äggen under kallt kallt vatten och skala dem sedan.
Blanda ihop mirin, soja och 5 dl vatten. Lägg äggen i marinaden och låt marinera i 24 timmar.
Efter 24 timmar adderar du 5 dl vatten så håller äggen sig längre och blir inte för salta.
Nudlar med ponzu
Koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen, sila av och lägg i en bunke.
Blanda nudlarna först med lite rapsolja så de inte klibbar ihop. Häll därefter på lite av ponzusojan åt gången, mal över färsk svartpeppar och chili.
Servering
Lägg upp nudlarna i skålar, toppa med fint strimlad kål, rättika, sojamarinerade ägg, rostade sesamfrön och kycklingbollarna. Servera gärna med mer ponzu och färsk lime.