Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med.
Läs mer
Ingredienser
10 - 12 bitar
1 tårtbotten, färdigköpt
Chokladkräm, fyllning till ett lager:
2,75 dl florsocker
1 ägg
80 g smör, rumstempererat
130 g choklad, mörk eller ljus
Oreo-fluff, fyllning till ett lager
1 förp Oreo original
2 dl grädde
Dekor:
3 dl grädde
1 förp Oreo original
1 förp Mini Oreo
ev. blommor till tårtan
Gör så här
Chokladkräm till första lagret:
Rör ihop rumsvarmt smör, ägg och sikta i florsockret.
Smält choklad över ett vattenbad och blanda sedan i chokladen i smörblandningen. Ställ åt sidan lite och låt chokladkrämen svalna något. (Vi har använt mörk choklad, men föredrar du lite mildare chokladsmak så använd den ljusa).
Oreo-fluff till lager två i tårtan:
Mixa Oreokakorna till ett fint smul. Vispa grädden tills du får tydliga toppar. Vänd i Oreo-smulet (och spara lite till dekoren runt om).
Montera tårtan:
Montera tårtan genom att breda ut chokladkrämen på första lagret tårtbotten. Lägg på tårtbotten nummer två och bred ut Oreo-fluffet. Lägg på tårttoppen.
Vispa nu grädden som ska vara runt tårtan. Vispa tills grädden får tydliga toppar och bred ut den runt om tårtan med en spatel eller slickepott. (Spara lite grädde så du kan spritsa små toppar på slutet).
Ta nu resten av Oreo-smulet och tryck fast runt om tårtan. Det här kan vara lite smuligt och trixigt. Ta smulorna i en matsked, vinkla tårtan lite och häll på smulorna steg för steg runt om tårtan. Håll dig över ett bakplåtspapper och samla upp överflödet du tappar och använd igen.
Avsluta med att trycka ner Oreokakor runt om ovanpå tårtan, tryck ner några blommor (förslagsvis nejlikor som håller bra och inte är giftiga). Häll Mini-Oreos i mitten och avsluta med att spritsa små gräddtoppar mellan Oreo-kakorna.