Loaded fries med rom, rödlök och smetana

Felix Loaded fries med rom, rödlök och smetana
Foto: Köket

Loaded fries med rom, rödlök och smetana

8 ingredienser

25 min

En klassisk och lyxig smakkombo i en lite matigare version - frasiga pommes chips med rom, rödlök, smetana, finhackade örter och citron. Så festligt, enkelt och gott snacks till förrätt eller mingel.

Felix Pommes Chips
Felix Pommes chips produkt

Felix Pommes Chips

Krispiga och räfflade pommes chips gjorda på 100% svensk potatis.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Pommes Chips
  • salt
  • 80 g stenbitsrom (eller valfri rom)
  • 2 dl smetana
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • 1 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Häll upp pommes chipsen i en airfryer och rosta på 180 grader i 15-20 minuter.
  2. Alternativt tillaga Pommes chipsen i ugnen. Häll då upp Pommes chips på en plåt med bakplåtspapper och rosta krispigt, ca 25 min på 200 grader varmluft.
  3. Finhacka rödlöken och örterna.
  4. Lägg upp pommes chipsen på ett serveringsfat. Krydda med salt. Toppa med smetana, rom, finhackad rödlök, örter och riven citronzest och lite citronsaft.
TIPS!
12 snabba potatisrecept
Felix Potatisbullar i våffeljärnet med skagenröra

12 snabba potatisrecept

Enkla, snabba recept med svensk potatis från Felix.

Läs mer

Fler tips!
Felix Snabb och enkel pasta med rosa baconsås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Felix.

Läs mer