Lobsterkroketter

koket.se
Lobsterkroketter
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lobsterkroketter

17 ingredienser

30 min

Förgyll helgen med krispiga kroketter av kräftkött.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kall citronkräm med dragon

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 1 msk färsk dragon, finhackad (eller 1 tsk torkad dragon)
  • salt, efter smak
  • svartpeppar

Lobsterkroketter

  • 200 g kräftkött, hackat
  • 100 g gruyèreost, riven
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 jalapeño, tärnad
  • 1 ägg, uppvispat (till panering)
  • 1 dl pankoströbröd
  • olja (till fritering)

Gör så här

Citronkräm

  1. Blanda crème fraîche, olivolja, citronsaft, rivet citronskal och dragon. Rör om tills allt är väl blandat.
  2. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  3. Öka mängden citronsaft eller dragon om du vill ha mer smak.
  4. Låt såsen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska sätta sig innan servering.

Kroketter

  1. Blanda kräftköttet med riven ost, crème fraîche, citronsaft, salt, svartpeppar och jalapeño. Rör om tills allt är väl blandat.
  2. Forma blandningen till små bollar.
  3. Doppa varje krokett i uppvispat ägg och rulla dem i brödsmulor så att de täcks helt. Gör detta två gånger så att kroketterna blir dubbelpanerade.
  4. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Fritera kroketterna i 3-4 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  5. Låt dem rinna av på papper. Servera tillsammans med krämen.