Löjromspizza med Västerbottensost

Löjromspizza med Västerbottensost
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Löjromspizza med Västerbottensost

10 ingredienser

30 min

Lyxig pizza med löjrom och Västerbottensost. Passar fint att bjuda på i bitar till drinken. Ger 1 stor pizza alternativt 2 mindre.

Ingredienser

  • 1 pizzadeg, färdigköpt hos favoritpizzerian
  • 150 g färskost
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g löjrom
  • 1 äggula
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda färskost och nästan all ost (spara lite till topping) till en kräm.
  2. Baka ut pizzadegen till önskad storlek. Toppa med ostkrämen, spar gärna en fin liten pizzakant.
  3. Grädda sedan i ugnen 250 grader eller mer varmluft/grill i 6 minuter ungefär, du får ha lite koll under gräddningen.
  4. Blanda löjrom och äggula för att få en krämig och härlig löjrom. Finhacka rödlöken och hacka gräslöken.
  5. Toppa pizzorna med några klickar crème fraiche, löjrom, gräslök, rödlök och finrivet skal från citronen. Avsluta med lite extra Västerbottensost och lite nymald svartpeppar.