Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris

Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris
Foto: tv4

Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris

Av: Löts gårdsmejeri

Från: Sveriges skönaste gårdar

13 ingredienser

Löts grillost som gården serverar till grillat killinglår, rostade rotfrukter och grillad sparris.

Ingredienser

portioner

rostade rotfrukter

  • 4 potatisar
  • 2 kålrötter
  • 2 morötter
  • matfett

Killinglår

  • 800 g killinglår
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • rosmarin

Glace

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl honung
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
  2. Lägg rotfrukterna på plåt och vänd runt med salt, peppar och matfett.
  3. Rosta i ugnen tills fin färg och rotfrukterna är mjuka.

Killinglår

  1. Gnid in köttet med salt, peppar och rosmarin, lägg i kastrull och täck med vatten. Koka sedan köttet i ca 10 minuter, lyft upp och låt kallna innan grillning.