9 ingredienser
En perfekt rätt till buffébordet! Receptet kommer från Om jag var din hemmafru.
Alla frigörande övningar är förenade med vissa risker. Så också krossande av citrongräs, som i detta recept ger kycklingspetten en fin, aningen parfymerad citrussmak. Använd ett trubbigt föremål du känner dig bekväm med (hammare, en fryst lammstek med ben, pappas gamla promenadsko eller vad du nu brukar använda när du pysslar med våld). Placera ett citrongräs i taget på stabilt och okänsligt underlag. Andas lugnt, in genom näsan och ut genom munnen, låt tanken vandra och BANKA, BANKA, BANKA, BANKA tills gräset splittras ända in i märgen. Flerdubbla gärna receptet så slipper du avbryta just som gamla oförrätter börjar lösgöra sig från det själsliga bottenslammet. Och eftersom varken du eller jag vet vad du går och bär på – lås för säkerhets skull in alla stora knivar innan du sätter igång. /Lotta Lundgren