Citronbakad fisk med tomat och basilika

Citronbakad fisk med tomat och basilika
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Citronbakad fisk med tomat och basilika

Av: Lotta Lundgren

Från: Om jag var din hemmafru

9 ingredienser

Lättlagad fisk i ugn som serveras med tomat, citron och basilika. Fräsch middag på under 30 minuter!

Ingredienser

portioner
  • 500 g körsbärstomater
  • 3 citroner
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 krukor basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 4 port fiskfilé

Serveras med

  • couscous (bulgur eller potatis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.
  2. Skiva tomaterna.
  3. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna.
  4. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
  5. Plocka bladen från basilikan.
  6. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om.
  7. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  8. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå.
  9. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
  10. Låt fisken gå klart i ugnen, ca 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
  11. Servera med couscous, bulgur, eller någon form av potatis.