Kryddig fish tacos är en riktig vinnare till fredagsmyset! Testa louise underbara recept med asiatiska influenser. Det går även fint att byta ut torsken mot hummer!
Blanda soja, risvin, salt och honung till en marinad.
Marinera fisken i ca 20 minuter.
Mortla eller mal alla kryddor.
Plocka salladsblad och dela lime.
Häll av marinaden och torka fisken. ”Rubba” in fisken i kryddblandningen.
Stek fisken i sesamolja och smör i ca 3–4 minuter på varje sida. Fisken ska ha en innertemperatur på 48–50 grader när den är klar.
Servering
Servera fisken på salladsblad. Ringla över lite örtolja, lägg på lime och rikligt med koriander.
Servera gärna fishtacosen med exempelvis pekingpannkakor, coleslaw med melon och svartkål, misomajonnäs och furikake (finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatisk livsmedelsbutik).