Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris

POPULÄRT
koket.se
Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris

16 ingredienser

En snabb och god gryta med lövbiff, grädde och dijonsenap. Perfekt middag till hela familjen som serveras med nykokt ris och en pigg tomatsallad.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g lövbiff
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl grädde
  • 1,5 msk dijonsenap
  • kinesisk soja
  • rödvinsvinäger
  • färsk bladpersilja, hackad
  • smör, till stekning

Tomatsallad

  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • strösocker
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär lövbiffen i strimlor.
  3. Stek lövbiffen i smör på hög temperatur i en stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Skala och strimla rödlöken och finhacka vitlöken (löken kan även rivas om det önskas)
  5. Fräs lök och vitlök i smör på medelvärme under omrörning i stekpannan.
  6. Lägg tillbaka köttet i stekpannan. Salta och peppra.
  7. Häll på grädden rör i dijonsenapen. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt lite soja för sälta och färg. Smaka av med salt, svartpeppar och vinäger.

Tomatsallad

  1. Skala och strimla löken. Skär tomaten i grova bitar. Lägg lök och tomat i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja, 1/2 msk rödvinsvinäger, salt och socker.

Servering

  1. Strö hackad persilja över grytan och bjud med ris och tomatsallad.