Lövbiffsnudlar med krispiga grönsaker

POPULÄRT
koket.se
Lövbiffsnudlar med krispiga grönsaker
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Lövbiffsnudlar med krispiga grönsaker

19 ingredienser

45 min

Läcker wokrätt med äggnudlar som wokas tillsammans med grönsaker, sås på ostronsås och soja samt strimlad och marinerad lövbiff.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g lövbiff
  • 300 g äggnudlar

Marinad

  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja (funkar även med rapsolja)

Gryta

  • 250 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 dl vatten
  • 4 msk ostronsås
  • 4 msk hoisinsås
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • sesamolja (eller rapsolja)

Gör så här

  1. Börja med att marinera biffen och ställ åt sidan. Låt den gärna marinera i minst 30 minuter i rumstemperatur eller ännu hellre några timmar i kylen.
  2. Skär broccolihuvuden i klyftor. Strimla kålen Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vispa ihop majsstärkelse, vatten, ostronsås, hoisinsås, soja och svartpeppar i en separat skål.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs broccolin 1 minut. Vänd i resten av grönsakerna och vitlök, fräs lite till under omrörning. Lyft upp allt ur stekpannan och ställ åt sidan.
  6. Tillsätt lite mer olja i pannan och låt den bli varm. Lägg i köttet och stek under omrörning tills köttet fått fin färg och inte längre är rosa.
  7. Tillsätt de stekta grönsakerna samt nudlarna. Vänd runt och häll sen också i såsen. Blanda väl och låt koka upp och sjuda 2-3 minuter. Servera genast.