Soppa med scampi och glasnudlar

Soppa med scampi och glasnudlar
Foto: TV4

Soppa med scampi och glasnudlar

Av: Lucy Eriksson

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 min

Lucys soppa med asiatiska smaker.

Lucy från Nyköping lagade även
Pavlova (marängtårta)
Spicy Adobo

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här

Ingredienser

portioner
  • 250 g glasnudlar
  • 12 jätteräkor
  • 1 räkbuljongtärning och vatten
  • 1 citrongräs
  • 1 kruka salladslök (eller gräslök)
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Buljong: Stek viklök och lök i en kastrull med lite olja. Häll på buljongvätskan och citrongräs, smaka av med salt och peppar. Skala och rensa räkorna, stek dem lätt med salt och peppar. Lägg nudlarna och räkorna i skålar. Häll på buljongvätskan och toppa med fin hackad gräslök.
  2. Börja med att koka vatten till glasnudlarna. Lägg i nudlarna i varmvattnet ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.

Lucys välkomstdrink
Guyabano och Cranberry Juice