Lutfisk med senapssås

Lutfisk med senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lutfisk med senapssås

10 ingredienser

Väl urvattnad lutfisk blir skivig och fin. En väl smaksatt senapssås. Kokta torkade gröna ärter är ett klassiskt tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • ca 2 kg lutfisk
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • kryddpeppar, grovstött
  • 1-2 msk skånsk senap
  • gröna ärtor, att servera till

Gör så här

  1. Lägg fisken i rikligt med kallt vatten en timme och laga den sedan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs margarin och vetemjöl till såsen i en kastrull. Späd med mjölken lite i sänder. Koka såsen 10 minuter och krydda sen med salt, peppar och senap.
  3. Slå av vätskan på fisken och strö på kryddpeppar. Servera med såsen och ärterna.