Aldrig mer torr kyckling med Catarina Königs enkla tips. Här berättar vi steg för steg hur du lyckas med kycklingfilé till absolut perfektion, så den blir så där underbart saftig och god - varje gång.
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.
Bryn kycklingen i en stekpanna med lite rapsolja och en klick smör, stek kycklingen på hög värme så den får rejält med färg runt om.
När den fått färg - sänk temperaturen, tillsätt mer smör, några vitlöksklyftor och några kvistar timjan. Ös kycklingen regelbundet med det smälta smöret så all god smak fastnar i kycklingen. Kycklingen ska inte vara genomstekt utan endast få fin färg och smak i pannan.
Lägg filéerna i en ugnssäker form, häll över smör, timjan och vitlök över filéerna. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67-68 grader, ca 15-20 minuter.