Laga och bjud på lyxigt god fiskgratäng med torskfilé som ugnsbakas med len citron- och dillsås och ett fylligt mos smaksatt med lagrad ost. Efter gratängen varit i ugnen toppas den med kräftstjärtar och middagen är komplett!
Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är helt mjuk.
Salta torskfiléerna och dela på hälften om de är stora. Låt dem stå och torrimma medan du fortsätter med resten.
Smält smöret i en kastrull, dra bort från värmen och tillsätt mjöl, rör ihop. Tillsätt vatten, fiskfond och mjölk. Låt koka ihop försiktigt under omrörning. Tillsätt grädde när såsen har tjocknat.
Vänd i finhackad dill och finrivet citronskal. Smaka av med lite citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
Häll av vattnet från potatisen. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt smör som fått smälta samman med grädde och riven Västerbottensost, rör ihop. Ha sedan i äggulorna och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt mjölken successivt tills det blir en bra konsistens att spritsa. Den får inte bli för lös utan måste hålla ihop.
Spritsa moset så som du önskar i en ugnssäker form längs kanterna. Lägg ned fiskbitarna i mitten och häll över såsen. Tillaga i ugnen ca 25 minuter tills gratängen blivit gyllene till färgen.