"Jodå, den klassiska pilsnerkorven som är så lämplig att ha i prepperförråd eller på utflykt kan visst bli väldigt läcker - och har man bara potatis och fett kan man alltid göra egen pommes frites"
Ingredienser
4 potatisar
1 burk pilsnerkorv
1 förp tortillabröd
ankfett
dijonsenap
tomatpuré
Gör så här
Pommes frites
Var försiktig så det inte börjar brinna, fritera aldrig över öppen gaslåga inomhus, ha brandfilt och -släckare till hands!
Skala och skär potatisarna i centimeterbreda stavar. (Tjockare om du föredrar engelsk stil, smalare om du föredrar knaprigare stil typ tjeckisk.) Skölj i kallt vatten och lägg dem i en handduk för att torka.
Fritera potatisstavarna i ankfett på ca 160° (ungefär när en bit vitt bröd blir gyllenbrunt på 15 sekunder) tills de ”sjunger” (4–8 minuter, de skall inte få mycket färg).
Häll dem i ett durkslag och skaka lätt så att fettet rinner av. Låt kallna i minst 15 minuter.
Fritera en andra gång (ej för stora mängder åt gången) i ca 180° tills de fått en bra färg. Låt fettet rinna av i ett durkslag. Salta och servera.
Servering
Öppna en burk Bullens pilsnerkorv, grilla dem försiktigt i ugn. De ska få fin yta men helst inte spricka.
Öppna en påse tortillabröd och skär dem i lagom storlekar för att kunna hålla de små korvarna i.
Servera med en klick dijonsenap och tomatpuré - eller om du verkligen vill lyxa till det öppna en burk anklever och klicka över.