Lyxpasta ”på fem röda”

Lyxpasta ”på fem röda”
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lyxpasta ”på fem röda”

11 ingredienser

Det här är receptet för dig när du vill bjuda på något riktigt lyxigt fast du inte har tid att laga mat. Detta är en riktig bjudrätt med lite mer "vuxna" smaker av kräftstjärtar och kronärtskocka.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk ravioli med kronärtskocka
  • 2 burkar kräftstjärtar (à 380 g)
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 kruka färsk dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och strimla den röda löken fint, skär den gröna paprikan i bitar och dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Finhacka dillen.
  2. Fräs lök, paprika och chili i olivoljan. Häll i grädde och crème fraiche, låt koka upp. Håll varmt.
  3. Koka raviolin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Vänd ner dill, kräftstjärtar och den nykokta raviolin i grönsakssåsen. Smaksätt med salt och peppar.