”Här kommer en veganvariant av mamma Chens tofu. Jag tycker inte att du ska se den här rätten som ett sämre alternativ till originalet, många jag serverat föredrar den här versionen.” /Erik Videgård
Skär tofun i 2 cm stora tärningar och lägg i hett, saltat vatten. Skär salladslöken som hästöron. Skölj de svarta bönorna och låt rinna av.
Hetta upp och smaksätt en wok. Tillsätt oljan och låt den bli varm, tillsätt svampen och fräs den tills den släppt sin vätska och blivit knaprig, tillsätt bönpastan, fräs 30 sekunder, tillsätt ingefära och vitlök, fräs i 20 sek. Tillsätt bönorna och den malda chilin, fräs ytterligare 20 sekunder.
Häll i fonden och rör om. Häll av vattnet och tillsätt tofun, blanda försiktigt. Tillsätt eventuellt soja, socker och salt efter smak. Sjud 5 minuter.
Tillsätt salladslöken och låt det precis bli klart, red av försiktigt med maizena som du blandat med 2 tsk vatten.
Häll över i en serveringsskål, pudra över sichuanpeppar och toppa med chiliolja.