Mac n’cheese med vitlök och örter

koket.se
Mac n’cheese med vitlök och örter
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Mac n’cheese med vitlök och örter

16 ingredienser

30 min

"Koka makaronerna lite kortare tid än anvisat eftersom de suger upp sås och fortsätter tillagas i ugnen.
Lite senap, vitlökspulver eller en nypa cayennepeppar ger mer djup i smaken.
Toppa med panko och smör för krispig yta, men se till så att såsen är extra krämig så att rätten inte blir torr." /Markiz Tainton

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • olja
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk persilja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g riven ost
  • 1 krm muskot
  • 300 g makaroner (snabbmakaroner)
  • ev 0,5 dl vatten
  • ev 1 tsk smör
  • ev pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • ost (att toppa med)

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en panna och stek löken.
  2. Rör i paprikapulver, persilja och vitlök. Fräs ytterligare ca 2-3 minuter.
  3. Ta sedan av pannan från värmen.
  4. Värm upp grädde och crème fraîche.
  5. Stäng av värmen och rör i osten tills den smält.
  6. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
  7. Häll i snabbmakaronerna och blanda väl.
  8. Fördela blandningen i små smorda formar och toppa med ost.
  9. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Sen är det klart!