Maca bliss balls

Maca bliss balls
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Maca bliss balls

15 ingredienser

En nyttigare variant på chokladbollar! Gjorda helt utan socker och smör. Extra piffiga blir de om du rullar i olika sorters topping.

Ingredienser

portioner bollar
  • 2 dl cashewnötter, osaltade
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 3 msk kakao (av bra kvalitet)
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 2 dl torkade aprikoser (ekologiska)
  • 0,5 dl torkade blåbär
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1-2 tsk macapulver
  • 3 msk espresso
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl kakaonibs

Dekoration

  • bärpulver eller rödbetspulver
  • kakao
  • kokos
  • mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Mixa cashewnötter, mandelmjöl, kakao, torkad frukt, flingsalt, vaniljpulver och macapulver i en mixer i 30 sekunder. Tillsätt espresson och kokosolja. Smeten ska vara lite grov och klibbig i konsistensen, går den inte ihop kan du ha i lite extra espresso. Tillsätt kakaonibs för hand.
  2. Forma till bollar och rulla i olika bärpulver, kokos eller kakao. Förvara dem i tättslutande burk i kylskåp. Servera bollarna kylskåpskalla.