Macka med chiliglazad oxbringa och gurkmajonnäs

koket.se
Macka med chiliglazad oxbringa och gurkmajonnäs
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Macka med chiliglazad oxbringa och gurkmajonnäs

19 ingredienser

45 min

Stefan Ekengren gör sin version en Reuben-sandwich, en klassisk amerikansk smörgås som serveras på delis i USA. Den klassiska pastramin byter Stefan mot kokt rimmad oxbringa vänd i hemgjord bbq-sås. Gurkmajonnäs ger krämighet och karamelliserad lök sötma.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g rimmad oxbringa, kokt och tunt skivad

Chiliglaze

  • 1 torkade anchochili, blötlagd och fint hackad
  • 1 bananschalottenlök, fint hackad
  • 2 tomater, fint hackade
  • 1 dl chilisås
  • 4 msk barbequesås (rökig)
  • 1 dl passerade tomater
  • olja, till stekning

Gurkmajonnäs

  • 3 saltgurkor, fint hackade
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Karamelliserad lök

  • 3 gula lökar
  • 2 msk strösocker
  • ca 5 msk vatten
  • olja, till stekning

Till servering

  • 1 kruka färsk körvel
  • 4 skivor levainbröd

Gör så här

  1. Lägg ancochilin i blöt, ca 20 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Ta upp chilin när den mjuknat och hacka den, släng skaftet.
  3. Fräs lök, tomater och anchochili i olja i en kastrull. Häll i chilisås, bbq-sås och passerade tomater. Låt koka ihop till en glaze och ställ åt sidan till servering.
  4. Finhacka saltgurkan. Vänd ihop saltgurkan med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och strimla löken. Stek den i olja i en stekpanna tills den mjuknat. Tillsätt socker och stek vidare några minuter. Tillsätt lite vatten. Låt puttra tills servering. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
  6. Skär oxbringan i tunna skivor.
  7. Koka upp glazen. Häll glazen över den skivade oxbringan och vänd runt.
  8. Rosta bröden. Lägg den ljumma, glazade oxbringan i hög på brödet, toppa med gurkmajonnäs, karamelliserad lök och körvel. Servera genast!