Madeleinekaka

NYHET
Madeleinekaka
Foto: Tv4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Madeleinekaka

17 ingredienser

20 min

Klassiska Madeleinekakor med kanelfyllning är alltid omtyckt att njuta av.

Ingredienser

portioner sats
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 2 ägg
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk vaniljpaste
  • 2 msk vaniljsocker
  • 50 g farinsocker, mjukt
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk ljus sirap

Gräddning

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Vispa rumsvarmt smör, vaniljsocker, kardemumma och strösocker luftigt.
  2. Tillsätt ett ägg åt gången, låt ägget blandas in väl innan du tillsätter det andra.
  3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i äggsmeten. Låt vila i kylen minst en timme, gärna över natten.
  4. Smöra dina madeleineformar och fyll dem till tre fjärdedelar med smet.

Fyllning

  1. Klicka ut 1 tsk med kanelfyllning i varje kaka.

Gräddning

  1. Toppa kakorna med pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
  2. Låt vila i formarna ett par minuter innan du plockar ur kakorna.