Madeleinekakor med kakao

Madeleinekakor med kakao
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Madeleinekakor med kakao

7 ingredienser

30 min

Klassiska franska små, mjuka kakor som här får smak och färg av kakao.

Ingredienser

portioner
  • 225 g smör
  • 180 g strösocker
  • 200 g ägg
  • 40 g kakao
  • 220 g vetemjöl
  • 50 g honung
  • 10 g bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och mjöla madeleineformar om du inte använder teflonformar.
  3. Smält smöret och blanda i honungen. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver i äggvispet.
  5. Vänd slutligen ner smörblandningen med en slickepott.
  6. Fyll formarna och grädda dem i 6-10 min beroende på storleken på formarna.
  7. Låt svalna innan de vänds ur formarna.

Tips! För att få den karaktäristiska bulan så behöver smeten stå över natten innan smeten spritsas i formarna och gräddas