Devil’s food cupcakes

Enkla recept på muffins och cupcakes
Foto: Kjell B Persson
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Devil’s food cupcakes

Av: Allysa Torey, Anette Rosvall

Från: Magnolia Bakery

16 ingredienser

Devil's food cupcakes med kolafrosting. Djävulskt goda chokladcupcakes med kolasås, som Magnolia Bakerys grundare Alyssa älskar! Recept från boken Magnolia Bakery.

Kolafrosting kan försvaras i två dygn i en plastbehållare i kylen.

Ingredienser

Kolafrosting

  • 225 g smör, rumstempererat
  • 11 dl florsocker, siktat
  • 3,5 dl farinsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk cane syrup eller mörk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker

Cupcakes

  • 4,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 170 g smör, rumstempererat
  • 3,5 dl farinsocker
  • 2,25 dl strösocker
  • 3 ägg (uppdelade i vita och gula)
  • 3,5 dl kaffegrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Devil's food cupcakes

  1. Sätt ugnen på 160 grader och ta fram tolv muffinsformar.
  2. Sikta mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills det blir vitt och fluffigt.
  5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.
  6. Häll sedan de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker.
  7. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
  8. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

Kolatopping

  1. Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka
  2. två minuter med elvisp.
  3. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills glasyren har en bra bredkonsistens (cirka tre till fem minuter med elvisp).
  4. Glasyren håller sig i två dagar i en lufttät låda i rumstemperatur.