Fryst citronpaj med lemon curd och blåbär. Gör din egen goda lemon curd (eller köp färdig så gör du denna dessert på nolltid!). Recept från boken Magnolia Bakery
3,5 dl lemon curd (färdig eller enligt recept nedan)
Garnering
1 dl färska blåbär
citron, skivor
lemon curd
12 äggulor (lätt uppvispade)
3 msk citron, skalet, rivet
2,25 dl citron, saft
225 g smör, rumstempererat
Gör så här
Pajskal
Blanda kaksmulor med smält smör och tryck ut i en smörad glasform (som tål att frysas).
Plasta ordentligt och ställ formen i frysen i drygt en halvtimme.
Lemon curd
Vispa ihop allt utom smöret i en kastrull, puttra på medelvärme och rör med en träsked i cirka 20 minuter tills fyllningen har blivit tjock och bubblig.
Ta bort kastrullen från värmen och lägg i smöret en liten bit i taget, rör mellan varje så att det smälter.
Låt krämen stå i kylen tills den har svalnat helt och blivit tjock och krämig.
Fyllningen
Vispa grädden tills den formar mjuka toppar, vänd ner lemon curd.
Ta fram det frysta pajskalet och häll sedan fyllningen i det.
Garnera med färska blåbär, plasta in ordentligt och låt stå i frysen i minst fyra timmar men gärna över natten.
Ta fram och låt stå i rumstemperatur i tio minuter före servering.