Chocolate amaretto bundt cake

Chocolate amaretto bundt cake
Foto: Kjell B Persson
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Chocolate amaretto bundt cake

Av: Anette Rosvall, Allysa Torey

Från: Magnolia Bakery

10 ingredienser

Receptet till den här tunga chokladiga kakan skapade Jennifer efter att ha smakat en liknande kaka på ett bageri. Recept från boken Magnolia Bakery

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl ljust muscovadosocker
  • 4 ägg (rumstempererade)
  • 175 g mörk choklad, smält
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk amarettolikör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och smörj och mjöla en sockerkaksform (25 cm i diameter).
  2. Sikta mjöl och bikarbonat i en skål och ställ åt sidan.
  3. I en annan, stor skål vispar du smör och socker till en vit och fluffig smet (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt efter varje.
  5. Häll i chokladen och blanda ordentligt.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna varvat med mjölk, vaniljsocker och likör (och ev mandelarom).
  7. Blanda noga, häll smeten i sockerkaksformen och grädda i 40–45 minuter.
  8. Låt kakan svalna i formen i 20 minuter och vänd sedan upp den på ett galler så att den svalnar helt
  9. före servering.