Lemon layer cake

Lemon layer cake
Foto: Kjell B Persson
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Lemon layer cake

Av: Anette Rosvall, Allysa Torey

Från: Magnolia Bakery

9 ingredienser

En fluffig och god citrontårta som glaseras med lemon curd. En fröjd för citronälskaren! Recept från boken Magnolia Bakery

Ingredienser

  • 3,5 dl extra fint vetemjöl (innehåller bakpulver, hittar du inte det kan du ta vanligt mjöl och lägga till 1,5 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 4,75 dl strösocker
  • 4 ägg (stora)
  • 1,75 dl mjölk
  • 4 msk citron, saft
  • 2 tsk citron, skalet, rivet
  • lemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smöra och bröa tre springformar (22 cm i diameter), lägg gärna bakplåtspapper i botten.
  3. Sikta mjölet och ställ åt sidan.
  4. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  5. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt mellan varje.
  6. Häll de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal.
  7. Fördela smeten mellan de tre kakformarna och grädda i 20–25 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
  8. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på glasyr eller topping.