3,5 dl extra fint vetemjöl (innehåller bakpulver, hittar du inte det kan du ta vanligt mjöl och lägga till 1,5 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
225 g smör, rumstempererat
4,75 dl strösocker
4 ägg (stora)
1,75 dl mjölk
4 msk citron, saft
2 tsk citron, skalet, rivet
lemon curd
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra och bröa tre springformar (22 cm i diameter), lägg gärna bakplåtspapper i botten.
Sikta mjölet och ställ åt sidan.
Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt mellan varje.
Häll de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal.
Fördela smeten mellan de tre kakformarna och grädda i 20–25 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
Låt kakorna svalna helt innan du lägger på glasyr eller topping.