Strawberry Cream Cheese Pie

Jordgubbspaj
Foto: Kjell B Persson
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Strawberry Cream Cheese Pie

Av: Anette Rosvall, Allysa Torey

Från: Magnolia Bakery

9 ingredienser

Jordgubbspaj med philadelphiaostfyllning som går fort att baka! Recept från boken Magnolia Bakery

Ingredienser

Botten

  • 3 dl digestivekex, smulade
  • 120 g smör, smält
  • 1 dl pekannötter, rostade och hackade
  • 0,5 dl farinsocker

Fyllning

  • 450 g färskost
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • ca 5 dl jordgubbar, delade i halvor

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kexsmulor, smält smör, pekannötter och socker.
  3. Tumma ut i en ugnsfast form och grädda i 12 minuter.
  4. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.

Fyllning

  1. Blanda philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.
  2. Tillsätt crème fraiche och vaniljsocker och blanda ordentligt.
  3. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten är sval.
  4. Häll fyllningen över botten, lägg jordgubbar snyggt ovanpå och strö eventuellt över rostade hasselnötter.