Jordgubbar à la Haga med vanilj

Jordgubbar à la Haga med vanilj
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Jordgubbar à la Haga med vanilj

6 ingredienser

ca 1 h

Marinerade jordgubbar i apelsinlikör med vaniljglass till. Servera som enkel dessert i fina glas.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 1 apelsin, skal + saft
  • 0,5 dl apelsinlikör
  • 1 msk florsocker
  • 1 vaniljstång (planifolia)
  • 1 tsk rörsocker

Gör så här

  1. Lägg bären i en skål. Strimla apelsinskalet och pressa ut saften.
  2. Häll saft och likör över jordgubbarna, och skrapa ur vaniljstången och blanda med lite råsocker. Ställ en timme i kylen.
  3. Förväll apelsinskalet hastigt och strö över jordgubbarna.
  4. Lägg upp i valfritt glas. Sikta florsocker över och servera med till exempel vaniljglass.