Snapstopf på jordgubbar

Snapstopf
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Snapstopf på jordgubbar

7 ingredienser

Marinerade jordgubbar med ingefära, muskovadosocker, kanel, stjärnanis, vanilj och snaps. Perfekt att göra på kantstötta eller lite mosiga jordgubbar.

Ingredienser

  • 100 g jordgubbar
  • 75 g ljust råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm färsk ingefära, riven
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 100 g valfri snaps

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  2. Blanda jordgubbar, muscovadosocker, kanelstång, ingefära, stjärnanis, vaniljstång och frön i en burk med tättslutande lock. Låt stå i kyl över natten.
  3. Tillsätt snapsen och låt den dra. Ju längre det får stå och dra desto godare, men det räcker med en dag.
  4. Servera med en god vaniljsås.