Kryddiga köttfärsbiffar

Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

Kryddiga köttfärsbiffar

Av: Magnus Viksten

6 ingredienser

Kryddiga biffar är enkelt att lägga på grillen och smakar härligt.

Här hittar du Grillade grönsaker.

Fler grillrecept
Grillspett med baconlindad marulk
Svart bönsalsa

Ingredienser

portioner
  • 800 g köttfärs
  • 3 klyftor vitlök
  • svartpeppar, grovmalen
  • 6-10 droppar tabasco

Servera med

  • 0,5 gurka
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skiva gurkan och strö kajennpepparen på.
  2. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i köttfärsen.
  3. Blanda färsen noga med peppar och tabasco.
  4. Rulla köttfärsen till en rulle och skär i 8 delar.
  5. Platta till varje del till en två centimetertjock biff.
  6. Grilla biffarna 3-4 minuter per sida i grillpanna eller stek i teflonpanna.
  7. Servera med grillade grönsaker.