Biff Greta

Biff Greta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Biff Greta

Av: Magnus Svensson

9 ingredienser

25 min

Senapsmarinerad oxfilé serveras med råstekt potatis. En riktig klassiker!

Använd gärna ekologiskt kött och ägg för den här rätten.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 2 gula lökar
  • 10 potatisar
  • smör, till stekning
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad, till servering

Gör så här

  1. Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka löken fint.
  2. Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten några minuter. Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.
  3. Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke. Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett. Salta och peppra.
  4. Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat eller tallrikar och kött på den andra.
  5. Strö hackad persilja över och servera genast.