Majs med tryffeltångsmör

koket.se
Majs med tryffeltångsmör
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Majs med tryffeltångsmör

5 ingredienser

10 m

Den här enkla rätten där majs får sällskap av tryffeltångsmör gör sig riktigt bra som lyxigt tillbehör.

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 majskolvar
  • ca 15 g tryffeltång, mycket fint hackad (färsk)
  • ca 2 tsk tryffeltång, smulat till pulver (torkad)
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Koka majsen.
  2. Hacka den färska tryffeltången fint och smula/mortla den torkade tången till ett pulver.
  3. Temperera smöret och tillsätt tången.
  4. Vispa ihop smöret med tången och smaksätt med salt.