Majs- och kesoplättar

Majs- och kesoplättar
Foto: Tina Axelsson

Majs- och kesoplättar

Av: Karolina Sparring

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 m

"Strålande goda små plättar som du fixar fram rasande snabbt! Dessa plättar funkar bra som frukost och är toppen att ta med när det vankas utflykt. Toppa gärna med smulad fetaost, koriander och en klick majonnäs." /Karolina Sparring

Ingredienser

portioner
  • 1 burk majs (eller frysta majskorn) [à 150 g]
  • 125 g cottage cheese
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Mixa ihop majs, keso, ägg, vetemjöl och salt.
  2. Hetta upp smör i en plättjärn och stek plättarna, 1–2 minuter per sida eller tills de fått fin färg.