Majsans kladdkaka

Majsans kladdkaka
Foto: TV4

Majsans kladdkaka

Av: Maria - Mora

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 m

Lättbakad kladdkaka med ljuvligt chokladkolatäcke, hallon och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos, till formen

Kolatäcke

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde

Tillbehör

  • 2 dl grädde

Dekoration

  • 2 dl hallon
  • 1 msk florsocker

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 150 grader (ej varmluft). Smält smöret. Smörj en form ca 24 cm i diameter. Täck in formen med kokosflingor.
  2. Rör ihop ägg och socker, blanda samman kakao, vaniljsocker, mjöl och salt i en separat skål. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerblandningen. Blanda sedan i vetemjölsblandningen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna.

Kolatäcke

  1. Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon. Slå på grädden och låt den koka ihop till en tjock smet under omrörning. När kolakrämen svalnat bre den över kladdkakan. In i kylen innan servering.

Servering

  1. Ta ut och pudra med florsocker och garnera med hallon och lägg på en klick grädde.