Makaroner med pancetta, tomatsås och parmesan

Makaroner med pancetta, tomatsås och parmesan

11 ingredienser

20 m

En riktigt god rätt med makaroner och tomatsås. Det här receptet passar utmärkt till vardags och uppskattas av både barn och vuxna.

Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Ekologiska Makaroner
  • olivolja (till stekning)
  • 200 g pancetta
  • 1-2 dl ärtor, frysta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 0,5 tsk paprika
  • salt
  • peppar
  • gräslök, fint hackad

Servering

  • ev parmesanost, riven

Gör så här

  1. Stek pancetta krispig i en stekpanna. Ta ut pancettan ur pannan.
  2. Blanchera de frysta ärtorna. Häll av vattnet och lägg ärtorna i en skål med iskallt vatten.
  3. Stek den hackade vitlöken i olja. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Låt puttra.
  4. Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Tillsätt pancettan och de kokta ärtorna i tomatsåsen. Blanda makaronerna med tomatsåsen och den finhackade gräslöken.
  6. Servera med riven parmesan.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Bönpasta med pesto

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer