Rostad brysselkål med getost

Malin Söderström

Rostad brysselkål med getost

7 ingredienser

Rostad brysselkål i en sallad med getost och blodapelsin, ett recept från Malin Söderströms gröna julbord.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 150 g svensk getost
  • 2-3 blodapelsiner

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen om det behövs. Dela i mitten om dom är större.
  2. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär löken i fina klyftor och lägg med brysselkålen, ringla oliolja över och salta och peppra lätt.
  4. Rosta i 200 grader ca 15 minuter. Skaka om plåten då och då.
  5. Lägg upp på serveringsfat och smula getosten över. Filea apelsinerna och strö dem över brysselkålen.