2 färska basilikablad (plus några extra att garnera med)
300 g pasta
2 tomater, skållade, urkärnade och hackade
1 dl sojabönor
salt
peppar
Gör så här
Blötlägg de torkade bönorna i 12 timmar.
Skölj och koka de ca 2 timmar, eller tills de har blivit mjuka.
Om de är färska kokas de i ca 30 minuter.
Ta bort ca en fjärdedel av de kokta bönorna och mixa i en matberedare och sätt de åt sidan.
Värm upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlöken, chilin, selleri och moroten och fräs i några minuter.
Tillsätt vatten, salt och basilikan, lägg sedan i de mixade och hela bönorna.
Låt koka upp lägg sedan i pastan som får koka till de blir al dente, ca 8 minuter.
Låt sedan så i några minuter, vänd ned tomater och ärtor och servera i skålar och ringla lite god olivolja och strö riven parmesanost över och dekorera med basilikabladen innan servering.