Kärlekskaka

Kärlekskaka
Foto: TV4

Kärlekskaka

Av: Malin Berghagen

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

30 min

Chokladkaka ackompanjerad av en sommaräng av bär, tofuglass och syndig grädde. I en sann häxritual hjälper denna dessert till i mötet mellan man och kvinna. /Malin Berghagen

Vintips
Josef Andert Beerenauslese 4589

Kakan är lika god varm som kall. Villl du äta den kall bör den stå i kylskåp under natten.

Malin bjöd även på
Yogasmekt avokado och squashtartar
Malins matiga rawfoodsallad

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kakan

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 6 ägg
  • 150 g strösocker
  • 100 g smör
  • 1 nypa chilipulver

Topping

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • grädde
  • färska bär

Gör så här

Kakan

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Smält chokladen försiktigt med smöret i en kastrull.
  3. Vispa äggulan och äggvitan för sig med hälften av sockret i varje.
  4. Rör försiktigt i äggvitan i äggulan och sedan den varma chokladen.
  5. Strö i lite chili och häll ner i en form och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Topping

  1. Värm toppingens choklad i en kastrull och blanda den med lite grädde så den inte stelnar när den kallnar.
  2. Lägg mixen ovanpå chokladtårtan.
  3. Serveras med bär och grädde.