Spaghetti med räkor, vitlök och tomat

Spaghetti med räkor, vitlök och tomat
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Spaghetti med räkor, vitlök och tomat

10 ingredienser

15 min

En mycket enkel och fräsch pasta som går snabbt att röra ihop. Vill man inte ha räkor kan man ersätta dessa med mozzarella.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 5 msk olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 12 körsbärstomater
  • 400 g skalade räkor
  • 100 g spenat, grovhackad
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Börja med att koka spaghettin efter anvisningarna. Skala, hacka och fräs under tiden vitlök i olivoljan i en stekpanna tills den börjar mjukna.
  2. Kärna ur och hacka chilin och tillsätt den. Låt allt fräsa en minut och lägg sedan i tomaterna och koka ihop tills hälften av vätskan försvunnit.
  3. Vänd ner spaghettin i stekpannan och låt den bli varm. Vänd ner räkorna och spenaten och smaka av med salt och peppar.
  4. Tvätta och torka citronen och riv över lite av citronskalet på pastan. Pressa även över lite citronsaft.