Vårprimörsallad med smörstekt abborre

Vårprimörsallad med smörstekt abborre
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Vårprimörsallad med smörstekt abborre

20 ingredienser

25 min

En sallad gjord på de första, utsökta primörerna och färsk aborre - vad kan vara bättre en varm vårkväll ute på verandan eller balkongen?

Ingredienser

portioner
  • 12 kokta och skivade färskpotatisar
  • 250 g vårprimörer, lättkokta
  • 2 tomater i strimlor
  • 6 rädisor, i halvor
  • 1 knippe dill
  • 1 fänkål
  • 600 g abborrfilé
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • krutonger

dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Pocherade ägg:

  • 1 ägg
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk ättika
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen.
  2. Blanda sedan dressingen med potatisen och alla grönsakerna utom fänkålen.
  3. Fördela salladen på fyra tallrikar.
  4. Koka upp vatten i en vid kastrull med cirka 4 centimeters vattendjup.
  5. Tillsätt ättika och salt.
  6. Knäck äggen i var sin kaffekopp och låt dem glida ned i vattnet. Sänk värmen så att vattnet knappt kokar. När äggvitan har stelnat och blivit vit och gulan fortfarande är knallgul och lös är äggen klara.
  7. Skiva fänkålen.
  8. Salta och peppra fisken, smörstek fänkålen i en stekpanna och därefter fisken.
  9. Varva fänkål och krutonger på salladstallrikarna och lägg abborrfilèerna ovanpå.
  10. Toppa med de pocherade äggen.